NYHETER & BLOGG

Skype och voice- hur funkar det i praktiken?

Från traditionell kontorstelefoni till Skype

Snart kommer voice bli en helt integrerad del i den digitala arbetsplatsen

Många pratar om att ersätta växeln med Skype men få har gjort det. Jag har tagit fram ett antal strategier åt olika företag, men osäkerheten internt har varit för stor för att de ska våga fatta beslut. Kom och lyssna på hur det funkar i praktiken och har funkat i några år för Pensionsmyndigheten.

Nätverket för telekomanvändare – NTKs första nätverksmöte är den 27 september. På mötet tittar vi på ett case där Pensionsmyndigheten införde Microsoft Lync/Skype för sin kontorstelefoni istället för en mer traditionell KST-lösning.

Vad var bakgrunden till beslutet och hur gick migreringen? Hur blev kostnadsbilden efter bytet? Vad tycker användarna och myndigheten efter att ha haft denna tekniska lösning i ett antal år? Vad gick bra och vad gick mindre bra vid bytet?

Vad är nästa steg och vilka utmaningar finns det idag? Bygger vi som organisationer in oss i tekniska lösningar där vi inte kan kommunicera på ett bra sätt med andra organisationer? Hur ser det ut hos din organisation med kommunikationer med andra?

För dig som inte kan vara på plats finns det möjlighet att vara med via Skype. Läs mer på NTKs hemsida. Välkommen!

 

 

Intresserad av nya affärsmöjligheter?

Möte med SGLCC

Det 21 september håller SGLCC – Scandinavian Gay & Lesbian Chamber of Commerce möte.

Genom SGLCC och dess kontakter har du som hbtq-företagare möjlighet att få kontakt och göra affärer med andra hbtq-företagare runt om i Europa och världen.

Bland talarna är:

 • Peter Zerp, Accenture Global Procurement, The Netherlands
 • Thomas Ogard, Moll Wendéns Law Firm
 • Tobias Holfelt, Chairman SGLCC

Mötet äger rum den 21 september på The Park, Hälsingegatan 49. Mer information och länk till anmälan finns via Eventbrite.

Glad Påsk!

Glad Påsk!

Hoppas du får en skön långhelg!

Möt Teleutbildningar.se på AFTTs konferens

Teleutbildningar.se plats på AFTTs konferens i april

Användarföreningen för tjänstebaserad telefonis nästa konferens i april kommer Jerry Nilsson, Call Center Management och jag vara på plats med Teleutbildningar.se.

Dag 1 kommer Jerry dessutom hålla ett seminariepass kring våra gemensamma erfarenheter om hur man bygger en framgångsrik support. Genom åren har vi ju varit med om det mesta och har erfarenheter av både saker som gått bra, och saker som gått rent ut sagt dåligt. Med det som utgångspunkt kommer vi hålla ett av konferensens seminarier.

Jag kommer tyvärr inte vara med under själva seminariet, måste avvika för NTKs års-, och nätverksmöte några timmar på torsdagseftermiddagen.

Hur bygger jag en framgångsrik support?

Det seminarie som vi kommer ha kretsar kring våra erfarenheter kring hur man bygger en framgångsrik support.  En stor byggjätte och dess IT service samt stora försäkringsbolagets Telekomsupport har ställts inför många utmaningar genom åren. Behov av bättre kundupplevelser, effektivisering, att lägga till fler användare, och IT-konton, men inte anställa fler i supporten.

Vi kommer visa med praktiska tips hur utmaningar kunnat hanteras i våra kundcase samt några andra exempel. En berättelse om hur det går att vända flera negativa trender till positiva upplevelser för kunder, anställda och leverantörer.

Utbildning och information har gått som en röd tråd genom projekten och vi avslutar med att ge vår syn på detta. Den som är med  får stora möjligheter att ställa frågor och föra diskussion om olika frågor.

Välkommen att lyssna på Jerry – torsdagen 6 april mellan 13:45 och 14:30.

Om konferensen

Årets tema är ”Uppkopplad, på – eller avkopplad – Hur kommunicerar vi 2020?” och äger rum den 6-7 april på Skogshem & Wijk, Lidingö. Start på kvällen den 5:e med en ”meet-and-greet” och kvällsvickning för de som kommer dagen innan. Sen startar själva konferensen på torsdagen 09:00 och avslutas på fredagen ca 14:00. Sedvanlig middag med mingel på torsdag kväll.

Mer information om årets konferens finns på AFTTs hemsida där du också kan anmäla dig om du vill komma med. Vårt seminarie är på torsdagen mellan 13:34 och 14:30.

Om AFTT

Användarföreningen för tjänstebaserad telefoni (AFTT) är ett forum för alla som köper telefoni som tjänst och bildades i november 1998, då under namnet ”Centrex användarförening”. Varje år anordnar de en eller flera konferenser. AFTT är till för såväl små som stora företag och för personer som arbetar med tele- och datakommunikation.

Föreningen arbetar ideellt för:

 • att främja medlemmarnas erfarenhetsutbyte inom produktområdet tjänstebaserad telefoni
 • att bygga upp ett nätverk mellan medlemmarna
 • att stödja medlemmarnas kompetensutveckling
 • att genom sina medlemmar påverka leverantörerna med önskemål och krav
 • att stimulera utvecklings- och utnyttjandeidéer
 • att förmedla information

Stolt sponsor till Söderhamn Pride

Sponsor till Söderhamn Pride

Pridefestivaler är inte enbart för stora städer som Stockholm, Göteborg och Malmö utan behövs också i mindre städer runt om i Sverige. När jag startade mitt företag bestämde jag att jag varje år skulle sponsra minst något ideellt arbete. Även i år har jag valt att sponsra Söderhamn Pride och deras 5 års jubileum.

Söderhamn Pride äger rum 29 maj – 4 juni. Mer information om festivalen och program hittar du på deras hemsida.

Om Söderhamn Pride

Idén till en Pridefestival föddes 2011 av två lokala företagare. Då var det inte många, knappt de själva, som trodde på idén. Mångas bedömning var att Söderhamnarna ”inte var mogna” för ett sådant evenemang. Homosexuella och transpersoner har misshandlats och kränkts och valt att lämna staden. Dom kontaktade Majs Keller med vana att ordna bra och välbesökta gay-fester. Det första året fungerade hon som konsult med ansvar för kommunikation/marknadsföring och att hjälpa till med bokning av föreläsare. Under det andra året formades Pridens innehåll istället av en referensgrupp bestående av fem personer. Inför det tredje året drivs Söderhamn Pride i RFSL Hälsinglands regi som drivs ideélt.

Söderhamn Pride behövs för att människor fortfarande bedöms och särbehandlas utifrån vem de är kär i och väljer att ha sex med. Alla ska kunna känna stolthet över den de är!

Söderhamn Pride behövs för att alla ska förstå att vi får ett rikare liv om vi förstår och respekterar varandra som de individer vi är. Alla ska kunna vara stolta över mångfalden!

Söderhamn Pride behövs också för att öka förutsättningarna för ekonomisk tillväxt. Forskning visar att platser med bland annat fler homosexuella, konstnärer, bohemer och andra kreativa människor uppvisar en starkare ekonomisk tillväxt. Alla ska ha kunskap om och kunna känna stolthet över varandras betydelse också för tillväxt.

Planerade utbildningar Teleutbildningar.se

Planerade utbildningar 2017

Vi har uppdaterat med vårens och i vissa fall också höstens kursdatum. Allt är inte helt klart och vi kommer eventuellt att komplettera med fler datum för Voice management och Contact center management längre fram i år.

Voice management

I höst planerar vi hålla en öppen utbildning inom Voice management den 11-12 oktober. Platsen för den utbildningen är i Stockholm. Utbildningen sker i samarbete med SundCom.

Utbildningen tar upp flera områden såsom teknik, sambandet mellan telefonist – kundtjänst – användare, ekonomi och service. Du får också lära dig mer om krishantering, hur du organiserar kundtjänster samt policys och rutiner. Den dig en bra grund för mer specificerade telefoniutbildningar.

Contact Center management

Två öppna utbildningar inom Contact Center management är planerade i år, 17-18 maj samt 15-16 november. Båda utbildningarna kommer också vara i Stockholm. Utbildningen sker i samarbete med SundCom.

Utbildningen vänder sig till dig som leder eller har en ledande befattning i ett Contact Center. Verksamheten kan vara i privat eller offentlig sektor. Innehållet är användbart oavsett om det är en publik Kundtjänst eller intern Servicedesk.

UGL – Utveckling av Grupp och Ledare

I år kommer vår samarbetspartner HK Partner att hålla sin UGL utbildning (Utveckling av Grupp och Ledare) vid följande tillfällen; vecka 11, vecka 17, vecka 26, vecka 43, vecka 45 och vecka 48. Alla utbildningstillfällen kommer vara internat i Mullsjö.

Om du funderar på att gå en ledarskapsutbildning så är det denna du ska gå. Kan verkligen rekommendera en UGL utbildning. Jag gick själv under 2011 och jag har verkligen haft nytta av den. Utbildningen är bra även om du inte är chef utan bara vill lära dig mer om hur grupper fungerar.

Kursanmälan eller frågor

Välkommen att höra av dig om du har några frågor eller vill anmäla dig till någon av Teleutbildningar.se‘s utbildningar

Om Teleutbildningar.se

Teleutbildningar.se är ett samarbete mellan mig och Jerry Nilsson, Call Center management. Vi är erfarna konsulter inom teleområdet och vi vill vara ambassadörer för hantverket ”telefoni”. Vi är inget utbildningsföretag och vi försöker inte konkurrera med andra bolag som genomför olika utbildningar.

Vårt mål för Voice management och Contact Center management är att vara ”kittet” mellan rena teknik/systemutbildningar och utbildningar i t ex projektledning och ITIL.

Hos oss får du en dos av allt det som inte brukar ingå i vanliga utbildningar och dessutom Sveriges bästa och största ledarskapsutbildning – UGL.

Kommunikationschef för Stockholm Pride

Åter på Stockholm Pride

Nytt år och nya spännande uppdrag. Fick ett erbjudande jag inte kunde motstå och har därför valt att åter bli volontär på Stockholm Pride. Denna gång i rollen som Verksamhetschef Kommunikation. I arbetet ingår dessutom att vara Projektledare/koordinator för Stockholm Prides del i arbetet kring att arrangera EuroPride 2018.

Stockholm Pride har en stor kommunikationsavdelning med på ca 20 volontärer. Arbetet är indelat i grupper som arbetar med bl a Press, Web, Sociala medier och Besöksinformation. I arbetet ingår också arbete med kampanjer och marknadsföring.

EuroPride 2018

EuroPride 2018 arrangeras åter i Sverige. Denna gång anordnas evenemanget gemensamt mellan Stockholm Pride och West Pride. Genom ett gemensamt värdskap för EuroPride vill Stockholm Pride och West Pride utmana EuroPride-konceptet och skapa en glädjefest som sträcker sig över tre veckor och som binder ihop Sveriges två största städer, Stockholm och Göteborg.

Jag tycker det är jättekul att åter igen få vara med att arrangera ett EuroPride. Förra gången var 2008 i Stockholm och då var jag verksamhetschef för Pride Park i Tantolunden. Om du är nyfiken på vad som hände och vad vi gjorde under 2008 kan du få ditt lystmäte tillgodosett här.

25:e gången och 3:e i Sverige

EuroPride anordnas varje år av en pridefestival i Europa. Vilket land det blir utses av European Pride Organisers Association – EPOA. Nästa år är det 25:e gången som EuroPride arrangeras. Första gången var 1992 i London. Mer information kan du hitta här på Wikipedia. I Sverige har EuroPride arrangerats 2 gånger tidigare, år 1998 och 2008. Båda gångerna av Stockholm Pride.

West Pride

West Pride är en konst- och kulturfestival i Göteborg som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer och lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation. Festivalen är gratis för besökarna.

Festivalen riktar sig i första hand till hbtq-personer i Göteborg och Västra Götalandsregionen, men även till en bredare allmänhet nationellt och internationellt. West Pride intar Göteborgs City under drygt en vecka i början av juni varje år.

Jag har själv varit på West Pride två gånger. Under åren 2013 och 2014 var jag på West Pride i och med mitt uppdrag som projektledare för QX Pride Tour. Det ska bli jättekul att få samarbeta med West Pride i en ny roll.

Stockholm Pride

Stockholm Pride är Nordens största pridefestival och arrangeras i slutet av juli/början av augusti varje år sedan 1998. Festivalen drivs som en medlemsförening och syftet är att arbeta för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.

Keep Up the Good Work

Sedan år 2000 har jag arbetat med festivalen i flera olika roller. Sista året jag arbetade i ”förra omgången” var som festivalchef år 2012. Ett arbete som jag fick ”Keep Up The Good Work” för på QX Gaygala 2013. Efter det kände jag att jag gjort mitt och lämnade över till nya krafter.

Jag släppte dock aldrig greppet helt, under 20132016 var jag utställare i Pride Park i och med mitt uppdrag som projektledare för QX Pride Tour.

Det blev en paus på 4 år och nu känns det kul att vara tillbaka!

För digitalisering i tiden

Sverige -världsledande inom digitalisering. Hur?

Nätverket för Telekomanvändare – NTK har ett nytt spännande nätverksmöte den 8 februari. På mötet kommer Ann-Sofi Persson-Stenborg,  Kanslichef och Executive Director vid Digitaliseringskommissionen och berättar om den omvärldsanalys man genomfört och vilka strategiska områden man föreslagit att regeringen bör arbeta med och de förslag man tagit fram för att nå målet – Sverige ska bli världsledande på digitalisering.

Det här är ett unikt tillfälle att lyssna in vad Digitaliseringskommissionen föreslår för att stärka Sveriges ställning som en ledande nation inom digitala möjligheter. Den pågående digitaliseringen av samhället är det mest omvälvande som hänt sedan industrialiseringen startade.

Bland innehållet:

 • Vad innebär digitaliseringen?
 • Hur påverkas företag, privatpersoner, offentliga sektorer och övriga samhällsfunktioner av detta?
 • Hur går det för Sverige i jämförelse med andra länder ?

Om Digitaliseringskommissionen

Sverige har sedan 2012 målet att bli världsledande inom digitalisering och begreppet innefattar idag så mycket mer än telekomtjänster, mobiltelefoner och laptops.

Regeringskansliet tillsatte därför en utredning under Näringsdepartementet, Digitaliseringskommissionen, som under åren 2012-2016 haft i uppdrag att främja att det it-politiska målet att Sverige ska vara bäst i världen på att tillvarata digitaliseringens möjligheter nås. Kommissionen har haft ett tidsbegränsat projekt och kommer att upplösas efter fullbordat uppdrag.

Om NTK

NTK är en ideell nätverks- och påverkansorganisation som har till uppgift att inom telekommunikationsområdet tillvarata användarintressen genom att:

 • framföra medlemmarnas intressen gentemot leverantörer och operatörer
 • bevaka att medlemmarnas synpunkter till regering, riksdag och myndigheter framförs
 • informera medlemmarna och andra intressenter om myndigheters verksamhet samt om produkter och tjänster på marknaden
  initiera och driva projekt
 • samverka med andra organisationer som har med NTK sammanfallande intressen

Mer information

Mer information om Nätverket för Telekomanvändare – NTK och hur du anmäler dig till nätverksmötet hittar du på NTKs webbplats – telekomanvandare.se.

Nytt uppdrag – hemsida till Nikitas

Bild som visar startsidan på ny hemsida - nikitas.se

Ny hemsida – nikitas.se

Nu är den klar – konstnären Nikitas Sävbark Kampanis nya hemsida, nikitas.se.

Bild som visar ett exempel på hur det ser ut för grafiska bilder på ny hemsida - nikitas.se

Uppdraget

Uppdraget innebar att producera en ny hemsida i WordPress. I uppdraget ingick också copy, bildproduktion och design. Sidan finns i en svensk och en engelsk version. Vi valde att arbeta med projekt och olika typer av portfolios istället för traditionella gallerier. Detta mycket på grund av att de flesta verk bygger på en dikt.

Bild som visar olika oljemålningar på ny hemsida - nikitas.se

Under nästa år kommer hemsidan att utökas med fler verk av Nikitas breda produktion och också med tidigare sålda verk.

Besök gärna sidan och låt dig inspireras av Nikitas konst. All konst finns till salu på Galleri S:t Erik i Stockholm.


Om Nikitas

”Former har alltid intresserat mig. Jag började använda former mer och mer efter mina konstutbildningar. Och här står jag idag. Se runt omkring oss – allt består av former!
Efter mitt val att studera bysantinskt måleri lärde jag mig att se mystiken som finns i denna teknik. Jag började då att förändra allt fler föreställande figurer och bilder genom att jag helt enkelt förenklade dem så långt att endast det väsentliga, enligt mitt tycke, återstod.

Med åren började jag upptäcka ovanligt spännande former som jag sedan använder för att uttrycka just det jag vill visa i mitt måleri: känslor, rörelser och tankar. Färger i kombination med balanserade former är min största passion. Med min konst vill jag att detta leder till harmoni i betraktarens ögon.

Jag är angelägen att visa det som inte direkt syns men känns! Allt i livet är en inspirationskälla för mig, speciellt när det attraherar min fantasi och min skaparglädje. Det som verkligen fascinerar mig är att jag upptäcker likheter mellan nutida och dåtida konstnärer, en slags riktlinje att gå efter. Känslor, tankar, former och annat som finns nu fanns också då, ett faktum som hela tiden gör att jag fascineras av skapandets konst och att jag vill förvalta detta arv på ett så bra sätt som möjligt för mig och omvärlden.

I min konst ser betraktaren former som rör sig, former som flyter fram så att konstverket aldrig får ett givet slut. Åskådaren får här möjligheten att ”ta över” med sin fantasi och sina tankar. ” -Nikitas Sävbark Kampanis

Studier:

 • Grundutbildning till Architect Designer på Rhodos Tekniska Högskola 1988.
 • 1989-1992, studier i konst och bysantinsk helgonmålning vid konsthögskola i Aten.
 • 1992-1994, studier med inriktning på ryska bysantinska ikoner i Berlin.

Musikhjälpen 2016

diplom-musikhjalpen-2016

Barn i krig har rätt att gå i skolan

Jag tycker att alla barn har rätt till utbildning och få en bra start i livet, även om man bor i ett land med krig och oroligheter. Därför är det självklart att jag skänker pengar till Musikhjälpen 2016. Det är en liten peng för mig men betyder mycket för andra.

Årets tema

Temat för årets sändning är ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”. Man beräknar att det är över 30 miljoner barn som inte kan gå i skolan på grund av krig och konflikter.

Bidra du med. Alla kan bidra med något. Mer information om Musikhjälpen hittar du här.

Sida 1 av 1412345...10...Sista »

Adress

Alf Kjeller Konsult AB
Tulegatan 34, 5 tr
113 53 Stockholm

Telefon & E-post

Telefon: 08-660 09 90
E-post: info [a] alfkjeller.se
Organisationsnummer: 556901-1710

Sociala medier

Facebook
Instagram
LinkedIn
Twitter