För 50 år sedan idag startade upproret på The Stonewall Inn. Polisens razzia den kvällen blev droppen som fick bägaren att rinna över. För första gången protesterade de homosexuella och transpersonerna mot polisens razzior och ett upplopp som pågick i flera dagar startade. En brytpunkt för kampen för hbtq-personers rättigheter och starten för allt pridefirande runt om i världen.

För mig har Pride alltid varit en kamp. En kamp för mänskliga rättigheter för alla och en manifestation för att visa upp att vi är stolta för de vi är.

Och att Pride fortfarande behövs är helt klart. I vissa länder för att få rättigheter. I vissa för att försvara och bibehålla.

I år är jag på plats i New York för WorldPride 2019 och för 50-årsjubileumet. Bland de runt 4 miljoner förväntade besökare är vi också runt 900 pridearrangörer från ett 100-tal pridefestivaler runt om i världen. Alla engagerade i Interpride.

Känner mig tacksam för de som banade vägen och stolt att kunna ha möjligheten att föra kampen vidare. Kampen för samma mänskliga rättigheter för alla oavsett sexuell läggning eller könsidentitet.