IT, Telekom & Arbetsplats

Jag arbetar med uppdrag som projektledning, strategi, ledarskap, rådgivning och utbildning inom telefoni och IT relaterade tjänster. Kan vara både arbetsplatstjänster och Contact Center.

I samband med dessa projekt har jag också varit inne på fysiska arbetsplatser och Faciliity Management. Detta då jag tycker att allt en medarbetare har kring sig påverkar och att jag tror ett helhetstänk är bra när man designar en arbetsplats eller ett arbetsflöde.

Jag har 30 års erfarenhet av att arbeta med Telekom & IT på olika positioner i Sverige och Europa. Jag är partnerkonsult med ett av Sveriges ledande ICT konsultbolag, Telemanagement och konsultmäklaren Keyman. Jag har också ett nära samarbete med Call Center Management, framförallt inom utbildningar genom Teleutbildningar.se.

Mina tjänster

Mina tjänster inom IT, Telekom & Arbetsplats är, förutom min erfarenhet och sakkunskap bland annat:

  • Chefsskap. Jag kan gå in som tillfällig chef och ledare på kort eller lång tid
  • Projektledning
  • Strategier och utredningar
  • Kravspecifikationer och upphandlingar
  • Inplementationer
  • Utbildning och rådgivning, ibland behöver man bolla idéer och få en utomståendes syn på hur det fungerar

Under alla mina år och nästan alla mina projekt får jag starta med att berätta hur saker hänger i hop och hur hantverket telefoni fungerar.

Även om det blir mer och mer integrerat i alla annan kommunikation, vilket jag anser det ska vara, så finns det fortfarande behov av kunskaper i hantverket.

Därför driver jag tillsammans med Jerry Nilsson bland annat Teleutbildningar.se tillsammans.

Några genomförda projekt och uppdrag

Genom åren har jag varit med i en uppsjö av olika projekt och haft många olika uppdrag inom telekom och angränsade områden. Det har varit stora projekt och små projekt. Några har varit lyckade projekt och några mindre lyckade projekt.

Jag tror jag har varit med om det mesta vid detta laget och för varje projekt och uppdrag lär jag mig något nytt. Trots att jag har varit med om det mesta är jag fortfarande nyfiken till tusen och ständigt på väg mot nya utmaningar.

Här har jag samlat några av de erfarenheter och projekt som jag varit med om och varit projektledare för i någorlunda kronologisk ordning. Jag håller på att uppdatera sidan med de senaste erfarenheterna så de kommer inom kort.

Listan inte är komplett. En del uppdrag kan jag inte presentera eller publicera av sekretesskäl. Om du undrar över något så kontakt mig.

Partnerkonsult

Har valt att i mina uppdrag främst samarbeta som partnerkonsult till olika bolag. Bland annat Keyman och Telemanagement, ett bolag som har kompetens inom alla delar kring ICT, allt från strategier, upphandling, och projektledning.

Finns som registrerat företag hos e-work. Samarbetar också i en del uppdrag med jerry Nilsson på  Call Center Management

Nätverk

Under de sista åren som chef på Länsförsäkringar var jag aktiv i både Avaya Användarförening och i Nätverket för Telekomanvändare – NTK.

Det sistnämnda har jag kvar men nu i en ny roll som Generalsekreterare.

Jag tror på att träffa andra, byta erfarenheter och att diskutera utveckling och trender.

Aktuellt

Strömlöst – vad gör vi?

Strömlöst – vad gör vi?

Stormen Alfrida slog ut elförsörjningen i stora delar av Norrtälje kommun i veckor. Hur klarar man sig som privatperson och företagare? Vilka krav kan man ställa på kraftbolagen och telekomföretagen?

läs mer
Telefonväxeln kapad

Telefonväxeln kapad

I nyheterna idag står det om en myndighet vars telefonväxel blivit kapad. Är inte tyvärr inte förvånad.

läs mer