Välkommen Malta!

I år kommer jag mer än någonsin gå ”All In” under Eurovision Song Contest. Jag hade turen att bli antagen som delegationsvärd! Tillsammans med en partner kommer jag vara delegationsvärd för Malta under deras vistelse i Stockholm mellan den 1-15 maj.

Eurovision möte 160313 (2)

Första uppstartsmötet ägde rum i söndags på Quality Hotel Globe och det var första gången vi delegationsvärdar fick träffa varandra och vår blivande partner under Eurovisionveckorna. Det var ett kul möte när alla gick omkring och viftade med flaggor för att få kontakt med varandra. Tyvärr kunde inte Rebecca som jag ska jobba ihop med komma, men vi ska mötas upp senare. Under de kommande veckorna är det ett antal After Work och självklart också en utbildning.

43 delegationer

På mötet fick blev vi delegationsvärdar också presenterade för varje lands Head of Delegation. Tyvärr hann inte Malta komma så vi får träffa dem vid ett senare tillfälle.

I tävlingen är det 43 länder som ska göra upp om vinsten för 2016 och varje land kommer med den delegation. Hur stor delegationen är och vad varje land har valt att ha i sin delegation varierar. De innehåller till exempel (förutom artisten/artisterna) en Head of Delegation, Head of Press, ev dansare, frisörer, assistenter, TV kommentatorer mm. Maxantalet är 40 personer. Uppdraget som värd innebär att hjälpa till med allt som delegationen kan behöva för att det ska fungera så smidigt som möjligt

Eurovision möte 160313 (1)

Stockholm värdstad

Som jag tror ingen kan undgå vann ju Måns Zelmerlöw i Wien med ”Heroes” ifjol och tog årets Eurovision Song Contest till Sverige. Denna gång utsågs Stockholm till värdstad. Stockholm kommer göra en stor satsning.

Globenområdet

Själva tävlingsområdet kommer vara i Globenområdet. Alla arenor kommer utnyttjas. Bl a kommer det vara presskontor i Hovet för de ca 2 000 journalister som beräknas komma till Stockholm. Stockholm kommer också satsa mycket på aktiviteter i Stockholm.

Eurovision Village i Kungsan

Kungsträdgården bli ett Eurovision Village med scen och nytt utsiktstorn, ett EuroClub kommer byggas upp mm. Nyheter kommer släppas allt eftersom. På Stockholm Stads hemsida finns och kommer all information att finnas.

ca 500 volontärer

För att tävlingen ska kunna äga rum krävs det lika ungefär många volontärer som det behövs för Stockholm Pride – 500 stycken. Arbetsuppgifterna är ungefär lika varierande med allt ifrån att ta hand om journalister till att stötta produktionen. Jag tycker det ska bli jättekul att vara med och gå in i ”Eurovisionbubblan”. Kommer lägga ut mer nyheter allt eftersom.