Oj, vilken helg det var! Två spännande dagar i Köpenhamn och representerat Stockholm Pride på en regional konferens med InterPride. Träffat en massa härliga prideaktivister från runt om i Norden. Diskuterat sponsor program, partnerskap, hur vi kan jobba mot diskriminering inom hbtq-rörelsen och rent generellt om vad som händer inom våra länder.

Sen fick vi statusuppdateringar om hur det går med planeringen av WorldPride  och Gay Games 2021 i Köpenhamn och InterPrides årsmöte som ska hållas i Oslo 2020. Det är i Norden det händer.

På konferensen var både stora och små festivaler närvarande. Jag slogs av hur långt vi fortfarande har kvar och hur mycket de av oss som inte bor i en storstad behöver kämpa för att få leva det liv de vill och för att få vara sig själva. Det är lätt att glömma för en annan som har ett rätt så priviligierat liv i Stockholms innerstad.

Många små pridefestivaler runt omkring oss får kämpa hårt för att kunna genomföra sina festivaler. Ofta ett fåtal eldsjälar som lägger ner all sin tid. Så ni som kan – försök att stötta deras arbete. Bidra med det du kan och som funkar för dig. Vi behövs alla i kampen för mänskliga rättigheter.