Delegation Bubble – man lever i en ”bubbla”

Arbetet på Eurovision påminner mycket om arbetet på Stockholm Pride. Det förbereds saker långt innan och sen ska dessa saker levereras under några intensiva veckor. Arbetet är intensivt och man jobbar tätt ihop. Alla jobbar mot samma mål. Det känns som om man går in i en ”bubbla” och allt runtomkring suddas ut lite lätt.

ESC Globe (1)

Foto: Alf Kjeller

Passande nog kallas artistområdet nog just ”Delegation Bubble”. Här är alla loger, service för delegationerna och arbetsplatser för Head of Delegation. Här kan man hänga mellan och under akterna och samtidigt spana in vad som händer på scenen, ta en kaffe eller handla mat och dryck i baren. Det är i bubblan man är helt enkelt när man inte är på scenen eller i en presskonferens.

ESC Globe (9)

Foto: Alf Kjeller

Det fanns  hår-, och makeupsalong…

ESC Globe (12)

Foto: Alf Kjeller

…syateljé och tvättservice…

ESC Globe (11)

Foto: Alf Kjeller

…och till och med ett biljardbord. Sponsrat av den Nederländska delegationen.

 

ESC Bubble (5)

Foto: Alf Kjeller

Det är mycket väntan för alla och man gör sitt bästa för att hålla stämningen uppe. Här är det delar av Maltas delegation utanför Iras loge.

ESC Globe (23)

Foto: Alf Kjeller

Av världen utanför ser man inte mycket. Blir som en chock att komma ut i solljuset. Ikväll är det final och imorgon börjar man riva. På söndag far delegationerna hem och på måndag är det vardag igen. ”Eurovision har kommit och gått”.