Tjohoo – Malta gick vidare!

Efter en nervkittlande 1:a semifinal blev det i allra sista minuten klart att Maltas Ira Losco och Walk on Water gick vidare till finalen nu på lördag. Det var verkligen spännande på slutet och självklart hade Christer Björkman och SVT väntat till sist med Malta.

ESC Globe (17)

Bästa Pamela Bezzina och Anna Azzopardi som tillsammans med Molly Pettersson Hammar körade bakom Ira var förstås överlyckliga. Likaså den helt fantastiska dansaren Scorpion. Bra jobbat!

ESC Globe (18)

Efter semifinalen var det dags för presskonferens och fotografering med alla semifinalister. Självklart blev det några politiska frågor och lite ställningstaganden hit och dit under presskonferensen. Nyheten om att Malta ligger i topp för att respektera hbtqi-rättigheter kom självklart upp tillsammans med Rysslands syn på hbtq-frågor.

ESC Globe (15)

Fullsatt på presskonferensen

ESC Globe (14)

På hotellet efteråt möttes Ira och delegationen av fans, familj och press. Själv lotsade jag ner några ur delegationen på efterfesten på Euroclub men var för trött att stanna kvar. Det tar på krafterna att vara delegationsvärd.

Alla är vinnare

Till sist vill jag bara säga att jag tycker alla var vinnare i gårdagens semifinal. Alla gjorde sitt bästa och alla har arbetat så hårt under dessa veckor. Jag skulle inte ha klarat det tempo och den press som dessa stackars artister fått utstå. Respekt.