I förra veckan var jag i Saskatoon i västra Kanada. Representerade Stockholm PrideInterPrides årliga konferens och årsmöte. Några hundra deltagare från ett hundratal pridefestivaler närvarande. 4 dagar av seminarier, diskussioner och nätverkande.

Bland de seminarier jag fick på var det som handlade om våld i nära relationer (lika vanligt för hbtq-förhållanden som icke hbtq-förhållanden), aktivism och pridefestivaler, marknadsföring för hbtq-organisationer och om det förändringsarbete som föreningen InterPride står inför. En stor del av tiden bestod också av nätverkande och regionala möten.

Jag känner mig väldigt inspirerad och peppad. Internationellt arbete är viktigt, mänskliga rättigheter stannar och slutar inte vid en landsgräns. Vi måste jobba globalt om vi ska lyckas.

Det är också nyttigt ut ett rent personligt och professionellt perspektiv att träffa människor från andra länder och kulturer. Saker kan ses från olika håll och saker kan lösas och skötas på olika sätt.

Det internationella arbete jag gjort genom åren tycker jag har lärt mig massor. Jag känner mig inte lika fast i ett arbetssätt eller i ett sätt att lösa problem. Jag känner att jag lär mig mer om mig själv, mina s k ”normer” och mina ”förutfattade meningar” om hur saker ska skötas och hanteras. Jag rekommenderar alla att jobba internationellt. Det berikar verkligen. Jag kommer fortsätta så länge jag kan, på olika sätt och i olika organisationer och miljöer.

Deltagarbricka och namnskylt

4 intressanta dagar med andra prideaktivister

Om InterPride

InterPride är den internationella organisation som binder samman Pridefestivaler globalt. Medlemmar i InterPride är dedikerade volontärer som organiserar och arbetar för priderörelsen över hela världen.