Åter på Stockholm Pride

Nytt år och nya spännande uppdrag. Fick ett erbjudande jag inte kunde motstå och har därför valt att åter bli volontär på Stockholm Pride. Denna gång i rollen som Verksamhetschef Kommunikation. I arbetet ingår dessutom att vara Projektledare/koordinator för Stockholm Prides del i arbetet kring att arrangera EuroPride 2018.

Stockholm Pride har en stor kommunikationsavdelning med på ca 20 volontärer. Arbetet är indelat i grupper som arbetar med bl a Press, Web, Sociala medier och Besöksinformation. I arbetet ingår också arbete med kampanjer och marknadsföring.

EuroPride 2018

EuroPride 2018 arrangeras åter i Sverige. Denna gång anordnas evenemanget gemensamt mellan Stockholm Pride och West Pride. Genom ett gemensamt värdskap för EuroPride vill Stockholm Pride och West Pride utmana EuroPride-konceptet och skapa en glädjefest som sträcker sig över tre veckor och som binder ihop Sveriges två största städer, Stockholm och Göteborg.

Jag tycker det är jättekul att åter igen få vara med att arrangera ett EuroPride. Förra gången var 2008 i Stockholm och då var jag verksamhetschef för Pride Park i Tantolunden. Om du är nyfiken på vad som hände och vad vi gjorde under 2008 kan du få ditt lystmäte tillgodosett här.

25:e gången och 3:e i Sverige

EuroPride anordnas varje år av en pridefestival i Europa. Vilket land det blir utses av European Pride Organisers Association – EPOA. Nästa år är det 25:e gången som EuroPride arrangeras. Första gången var 1992 i London. Mer information kan du hitta här på Wikipedia. I Sverige har EuroPride arrangerats 2 gånger tidigare, år 1998 och 2008. Båda gångerna av Stockholm Pride.

West Pride

West Pride är en konst- och kulturfestival i Göteborg som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer och lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation. Festivalen är gratis för besökarna.

Festivalen riktar sig i första hand till hbtq-personer i Göteborg och Västra Götalandsregionen, men även till en bredare allmänhet nationellt och internationellt. West Pride intar Göteborgs City under drygt en vecka i början av juni varje år.

Jag har själv varit på West Pride två gånger. Under åren 2013 och 2014 var jag på West Pride i och med mitt uppdrag som projektledare för QX Pride Tour. Det ska bli jättekul att få samarbeta med West Pride i en ny roll.

Stockholm Pride

Stockholm Pride är Nordens största pridefestival och arrangeras i slutet av juli/början av augusti varje år sedan 1998. Festivalen drivs som en medlemsförening och syftet är att arbeta för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.

Keep Up the Good Work

Sedan år 2000 har jag arbetat med festivalen i flera olika roller. Sista året jag arbetade i ”förra omgången” var som festivalchef år 2012. Ett arbete som jag fick ”Keep Up The Good Work” för på QX Gaygala 2013. Efter det kände jag att jag gjort mitt och lämnade över till nya krafter.

Jag släppte dock aldrig greppet helt, under 20132016 var jag utställare i Pride Park i och med mitt uppdrag som projektledare för QX Pride Tour.

Det blev en paus på 4 år och nu känns det kul att vara tillbaka!