Ny hemsida – nikitas.se

Nu är den klar – konstnären Nikitas Sävbark Kampanis nya hemsida, nikitas.se.

Bild som visar ett exempel på hur det ser ut för grafiska bilder på ny hemsida - nikitas.se

Uppdraget

Uppdraget innebar att producera en ny hemsida i WordPress. I uppdraget ingick också copy, bildproduktion och design. Sidan finns i en svensk och en engelsk version. Vi valde att arbeta med projekt och olika typer av portfolios istället för traditionella gallerier. Detta mycket på grund av att de flesta verk bygger på en dikt.

Bild som visar olika oljemålningar på ny hemsida - nikitas.se

Under nästa år kommer hemsidan att utökas med fler verk av Nikitas breda produktion och också med tidigare sålda verk.

Besök gärna sidan och låt dig inspireras av Nikitas konst. All konst finns till salu på Galleri S:t Erik i Stockholm.


Om Nikitas

”Former har alltid intresserat mig. Jag började använda former mer och mer efter mina konstutbildningar. Och här står jag idag. Se runt omkring oss – allt består av former!
Efter mitt val att studera bysantinskt måleri lärde jag mig att se mystiken som finns i denna teknik. Jag började då att förändra allt fler föreställande figurer och bilder genom att jag helt enkelt förenklade dem så långt att endast det väsentliga, enligt mitt tycke, återstod.

Med åren började jag upptäcka ovanligt spännande former som jag sedan använder för att uttrycka just det jag vill visa i mitt måleri: känslor, rörelser och tankar. Färger i kombination med balanserade former är min största passion. Med min konst vill jag att detta leder till harmoni i betraktarens ögon.

Jag är angelägen att visa det som inte direkt syns men känns! Allt i livet är en inspirationskälla för mig, speciellt när det attraherar min fantasi och min skaparglädje. Det som verkligen fascinerar mig är att jag upptäcker likheter mellan nutida och dåtida konstnärer, en slags riktlinje att gå efter. Känslor, tankar, former och annat som finns nu fanns också då, ett faktum som hela tiden gör att jag fascineras av skapandets konst och att jag vill förvalta detta arv på ett så bra sätt som möjligt för mig och omvärlden.

I min konst ser betraktaren former som rör sig, former som flyter fram så att konstverket aldrig får ett givet slut. Åskådaren får här möjligheten att ”ta över” med sin fantasi och sina tankar. ” -Nikitas Sävbark Kampanis

Studier:

  • Grundutbildning till Architect Designer på Rhodos Tekniska Högskola 1988.
  • 1989-1992, studier i konst och bysantinsk helgonmålning vid konsthögskola i Aten.
  • 1992-1994, studier med inriktning på ryska bysantinska ikoner i Berlin.