Steg 2 på vår sommarturné med EuroPride 2018 var Vienna Pride i Wien, nästa års arrangör av EuroPride. Det blev 3 dagar med marknadsföring i deras Pride Village, mottagning på Svenska Ambassaden och en parad som tog ca 4,5 timmar att promenera.

Vi har ett gäng på 6 personer från Stockholm Pride och West Pride som representerade på plats. Med oss på resan hade vi också EuroPride 2018s officiella DJ Gunn Lundemo och Jasmine Kara. Gunn och Jasmine uppträdde på avslutningsgalan i deras Pride Park på Rathausplatz mitt i centrala Wien.

För att marknadsföra EuroPride 2018 fick vi dela tält i Pride Park med Vienna Pride. Vi var på plats i deras park fredag och lördag. På fredagen arrangerade Svenska Ambassaden också en mottagning på ambassaden. På mottagningen var det också en hel del hbtq-business människor från den konferens som hölls samtidigt på fredagen ”East meets West” och företagande och hbtq.

Tyvärr hann jag inte delta på konferensen men om den hålls nästa år kommer jag vara med. Fick då bra kontakt med arrangörerna. Från Sverige var Tobias Holfeldt från SGLCC närvarande.