Oj vilken pridesommar jag kommer vara med om! För att marknadsföra EuroPride 2018 kommer vi åka till flera olika pridefestivaler i Europa, stå i lokala Pride Parks, gå i lokala prideparader och vara på mottagningar med svenska och utländska ambassader.

Först ut är Baltic Pride i Riga 7-10 juni, följt av Vienna Pride 14-19 juni. Sen blir det paus över midsommar för att sedan starta med Oslo Pride 26 juni till 1 juli. Som avslutning besöker vi även i år Pride in London 6-8 juli.

Sen inte minst förstås EuroPride Stockholm Göteborg 27 juli till 19 augusti. Först ut är EuroPride i Stockholm 27 juli till 5 augusti. Sen en kort paus för att sedan fortsätta i Göteborg 14 till 19 augusti. Efter det blir det ledigt ett tag och tro mig och det kommer behövas.

På turnén blir det ett fullspäckat program. Håller precis på att förbereda och planera resorna. Det kommer bli parad på alla orterna. På vissa kommer vi vara i deras motsvarande Pride Park och på vissa dessutom mottagningar på svenska eller andra länders ambassader.

Jag tycker internationellt arbete är viktigt och att det är viktigt att stötta och besöka andra festivaler och organisationer. Det arbete vi gör för att kämpa för mänskliga rättigheter är ett globalt arbete. Vi behöver stötta och supportera varandra. Vi behöver varandra för att tillsammans stå upp inskränkningar i demokrati och mänskliga rättigheter.

Självklart kommer det vara mycket jobb men också kul!