I veckan var jag på Telekom Idag Live: Connect18 på 7A Odenplan tillsammans med Jerry NilssonCall Center Management. Det var en heldag med utveckling inom AI, Contact Center/kundtjänst och UC.

Det händer väldigt mycket just nu inom framförallt kundmötet och hur vi ser på kundtjänster. AI (artificiell intelligens), Chat Bot och liknande i kombination med de traditionella kanaler vi har idag (Sociala medier, telefon, e-post och web) kommer förändra våra förutsättningar för kundmötet och i sin tur hur vi arbetar.

Det jag känner och ser är dock att det nog är viktigt att man som kund håller ihop allt. Ny teknik och nya lösningar är spännande, men trots allt är det människor som gör affärer med människor och helheten är det man som kund ser. Det är lätt att man glömmer det mitt i all utveckling.

I utbildningarna inom Contact Center management och Voice Management som vi inom samarbetet Teleutbildningar.se håller tar vi upp just om detta – hur man får det att hänga ihop och om vikten av ett bra kundmöte.

Dagen var trevlig och det var kul att träffa andra i branschen. Partners, fd kollegor och fd leverantörer. Själva upplägget på konferensen var en gemensam förmiddag och sen tre olika spår på eftermiddagen. Själv hoppade jag lite emellan spåren Contact Center och UC.