Intressant nätverksmöte med NTK

NTKs senaste nätverksmöte den 9 juni hade temat ”Molntjänster – du får vad du köper”. Det var ett intressant möte med många diskussioner som väckte många tankar och funderingar.

Molntjänster är något som nästan alla företag går in i nu men jag vågar säga att det är många företag som inte har erfarenheten och kompetensen att upphandla och /eller förvalta. Att upphandla molntjänster skiljer sig t ex från att upphandla traditionell telekom och IT.

Det var ett intressant frukostmöte kring molntjänster som Nätverket för Telekomanvändare – NTK arrangerade den 9 juni i Stockholm.

Ämnet var ”Molntjänster – du får vad du köper” och efter att ha varit med på mötet kan jag konstatera att så verkligen är fallet.

Inköp och legala frågor

Först ut på mötet var  Bertil Nordlund från Knowit, med ämnet vad man kan köpa, vad man inte kan köpa, hur man köper och saker som man måste tänka på.

Efter Bertil pratade Lars-Gunnar Olsson som är ansvarig för Facility Management på Stora Enso om vad man bör tänka på kring själva inköpet. Trender när det gäller inköp av tjänster och service.

Avslutade gjorde Jonas Forzelius från Time Advokatbyrå som pratade kring det legala frågeställningarna.

Mer information

Mer information om nätverksmötet och hur du kan ta del av bilderna finns på NTKs hemsida.

Nästa nätverksmöte

Nästa nätverksmöte som NTK planerat äger rum den 19 september och temat kommer vara kring hur man förvaltar bl a molntjänster. Mer information kommer när det närmar sig.

Mer information om nätverksmötet finns på NTKs hemsida.